وضعیت: باز
شماره سند:
تاریخ انتشار: 1402/06/01
مهلت ارسال پیشنهاد: 1402/06/20
فرصتها: براساس پیشنهادها قابل مذاکره خواهد بود.
تماس : 02166530680 – 02166533864
ارسال پروپوزالها: https://ghazal.inif.ir
معایب کودهای شیمیایی در اکوسیستم طبیعی و زراعی امروزه برای همگان مشهود و اثرات سوء آن بر سلامت انسانها قابل لمس است. در دوره کشاورزی نوین، سطح زمینهای زراعی بر اثر عوامل مختلفی از قبیل خشکسالی، افزایش شوری خاک و توسعه شهرها کاهش یافته و بهدلیل افزایش جمعیت و افزایش بهرهوری محصول در اولویت قرار گرفته است. مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی باتوجه به عناصر سنگین و مواد شیمیایی مختلف، خسارات زیادی را به محیطزیست وارد میکنند. افزایش این عناصر در خاک، آلودگی گیاهان و زنجیره غذایی انسان و دام را به دنبال خواهد داشت.
هر ساله جمعیت افراد مبتلا به بیماریهای خاص در جهان به دلیل مصرف محصولات کشاورزی آلوده به مواد شیمیایی در حال افزایش است. در صورت استفاده بیرویه از کودهای شیمیایی جمعیت موجودات زنده خاک کاهش یافته و خاک را نابارور میکند، در حالیکه کود بیوکمپوست دامی میتواند مواد شیمیایی باقیمانده در خاک را تجزیه کند و اثرات سوء آنها را از بین ببرد. استفاده از کود دامی و بیوکامپوست به عنوان کود بیولوژیک در کشاورزی، باعث بهبود ساختار خاک و افزایش نفوذپذیری آن، کاهش استفاده از کودهای شیمیایی و بهبود کیفیت محصولات، افزایش مقاومت گیاهان در مقابل بیماریها و شرایط نامساعد آب و هوایی،کاهش هزینههای تولید و افزایش بازده محصولات خواهد شد.
با وجود اینکه کشاورزی مبتنی بر نهادههای شیمیایی در کوتاهمدت، نتیجه مثبتی در افزایش بهرهوری دارد، اما اثرات مخربی نیز بر زمینهای کشاورزی و حتی اکوسیستم طبیعی گذاشتهاست و در نهایت هزینههای تغییر در اکوسیستم زراعی و زیانهای ناشی از این تغییر توسط خود کشاورز پرداخت خواهد شد که با انجام این طرح پژوهشی، امید است اثرات سوء بر محصولات و افراد جامعه کاهش یابد. محل استقرار شرکت متقاضی، استان گلستان بوده که سهم قابل توجهی در صنعت کشاورزی را داراست و با توجه به افزایش قیمت بسیار زیاد کودهای شیمیایی و اثرات مخرب زیست محیطی استفاده از این کودها، ساخت یک کود اورگانیک در قالب کامپوست غنی شده با باکتری علاوه بر کارایی موثر در بالا بردن عملکرد گیاهان منجر به جلوگیری از کاهش کیفیت خاک،کاهش اثرات مخرب کودهای شیمیایی بر محیط زیست و سلامت جامعه خواهد شد. در حال حاضر نیاز تحقیقاتی شرکت، جداسازی و خالصسازی سویههای باکتری و مخمر، فرموله کردن مخلوط آن جهت استفاده در ساخت بیو کامپوست با استفاده از کود دامی و استفاده به عنوان کود بیولوژیک در کشاورزی است.
بدین منظور، در گام اول باید سویههای استاندارد و کارآمد باکتری و مخمر برای استفاده در مخلوط تهیه شود. نکته حائز اهمیت دیگر در این طرح پژوهشی، فرموله کردن پروکاریوت (جانداران تکیاختهای) و یوکاریوت در مخلوط واحد میباشد که با توجه به نیازها و شرایط متفاوت رشدی این میکروارگانیسمها است. در گام سوم، پس از فرموله کردن مخلوط مورد نظر، بررسی کارایی این مخلوط در تهیه بیوکامپوست دامی و تدوین و تهیه پروتکل مناسب برای استفاده از این مخلوط در تهیه بیوکامپوست باید صورت گیرد. در نهایت، باید فرمولاسیونی ارائه شود که مدت ماندگاری حداقل ششماه را داشته باشد و طی مدت انبارداری میزان جمعیت میکروارگانیسم آن کاهش پیدا نکند.
پروپوزالها صرفاً باید در چارچوب موردنظر صندوق نوآوری و شکوفایی، تدوین و حداکثر تا تاریخ 20 شهریورماه 1402 در سامانه غزال به آدرس https://ghazal.inif.ir ارسال شوند. پروپوزالهایی که در چارچوبی غیر از آن، یا به روشهای دیگر به دست صندوق برسند، وارد فرایند ارزیابی نخواهند شد.