وضعیت: بسته
شماره سند:
تاریخ انتشار: 1401/01/28
مهلت ارسال پیشنهاد: 1401/02/24
فرصتها: براساس پیشنهادها قابل مذاکره خواهد بود.
تماس : 02166539734 – 02166533864
ارسال پروپوزالها: https://ghazal.inif.ir/grant
پیشبینی دقیق و صحیح رفتار دینامیکی یاتاقانها از دو وجه موردتوجه طراحان صنعتی است. اولاً پیشبینی صحیح این رفتار قبل از طراحی دینامیکی، به تولید بهینه یاتاقان کمک میکند، در ثانی، شناسایی این رفتار، بعد از نصب و راهاندازی ماشینآلات دوار موجب تشخیص دقیق رفتار دینامیکی روتور ماشین و کشف برخی از خرابیهای رخداده در آن خواهد شد.
یکی از مراحل طراحی ماشینآلات دوار (طراحی از منظر دینامیک روتور)، مشخص کردن دو پارامتر سفتی و میرایی (خواص دینامیکی یاتاقان) در محل تکیهگاهها است که این دو پارامتر، از ورودیهای موردنیاز برای طراحی دینامیکی بهمنظور ارتقاء عملکرد یاتاقانهای موجود هستند، بدین منظور توسعه نرمافزار شبیهسازی و استخراج این خواص دینامیکی، یک گام بزرگ در راستای طراحی بهینه یاتاقانهای صنعتی است، چراکه با توسعه این نرمافزار امکان بررسی و انتخاب بهینه پارامترهای طراحی (ابعاد و تلورانسهای هندسی) برای یاتاقانهای صنعتی فراهم خواهد شد.
مزیت اصلی توسعه این نرمافزارهای تخصصی، متنباز بودن آنها و قابلیت رسوب دانش چندین ساله صنعت در آنها است، بهطوریکه نرمافزار موردنظر در حوزه یاتاقان علاوه بر دارا بودن ویژگیهای نرمافزارهای مشابه خارجی، شامل ویژگیهای خاص مدنظر صنایع داخلی است. این نرمافزار میتواند با در نظر گرفتن الگوریتمهای بهینه، جهت طراحی و تحلیل یاتاقانهای لغزشی و مغناطیسی و صحتسنجی آنها با تستهای تجربی و نزدیک کردن نتایج عددی به واقعیت (با اضافه کردن ضرایب تصحیح در آنها) کمک شایانی به طراحی و تولید بهینه یاتاقانهای صنعتی نماید.
طیف گستردهای از یاتاقانها در صنایع دوار نیروگاهی و هوایی در کشور به کار گرفته میشوند که میتوان به برخی از پرکاربردترینها آنها نظیر Journal Bearing, Tilting pad bearing, Ball bearing اشاره کرد. شناسایی رفتار دینامیکی انواع یاتاقانهای صنعتی ازجمله یاتاقانهای ژورنال کاملاً پیچیده است و نیازمند استخراج روابط غیرخطی بهمنظور پیشبینی رفتار دینامیکی (سفتی و میرایی معادل یاتاقان) است. از طرفی به دلیل کارکرد روغن در یاتاقانهای لغزشی، پیشبینی صحیح رفتار آنها در سرعتهای دورانی مختلف دشوار و پراهمیت است. بهطور مثال، بهمنظور استخراج پارامترهای موردنیاز جهت تحلیل و طراحی یاتاقانهای لغزشی، حل معادله رینولدز در سه بعد لازم و ضروری است.
بهعنوان ورودیِ نرمافزار لازم است مشخصات هندسی، تلورانسی، خواص مواد و عملکردی یاتاقان (مثلاً سرعت کاری) در نظر گرفته شوند، بهطوریکه این موارد بهصورت گرافیکی به ازای هر یاتاقان مشخص باشد. درنهایت پس از حل معادلات خطی و غیرخطی برای یاتاقان موردنظر، سفتی، میرایی، نیرو و توزیع فشار بهعنوان خروجی به کاربر نشان داده شود. دیگر الزام مدنظر، قابلیت مطالعه پارامتری به ازای ورودی و خروجیهای مشخص است، بهطوریکه کاربر بتواند به استخراج نقاط بهینه طراحی مدنظر دست یابد. همچنین لازم است تا نرمافزار توسعه دادهشده ماژولار و شیءگرا باشد تا در ادامه قابلیت توسعه و افزودن یاتاقانهای جدید را داشته باشد.
بهمنظور توسعه و ایجاد این نرمافزار لازم است تا 9 نوع یاتاقان صنعتی پرکاربرد در صنعت هوایی و نیروگاهی بهمنظور استخراج مدل ریاضی و توسعه نرمافزار مورد بررسی قرار گیرد. این نه یاتاقان به شرح زیر هستند؛
پروپوزالها صرفاً باید در چارچوب موردنظر صندوق نوآوری و شکوفایی، تدوین و حداکثر تا تاریخ 10 اردیبهشتماه 1401 در سامانه غزال به آدرس https://ghazal.inif.ir/grant ارسال شوند. پروپوزالهایی که در چارچوبی غیرازآن، یا به روشهای دیگر به دست صندوق برسند، وارد فرایند ارزیابی نخواهند شد.