وضعیت: باز
شماره سند:
تاریخ انتشار: 1401/07/07
مهلت ارسال پیشنهاد: 1401/09/20
فرصتها: براساس پیشنهادها قابل مذاکره خواهد بود.
تماس : 02166530680 – 02166533864
ارسال پروپوزالها: https://ghazal.inif.ir
یکی از روشهای رایج تنظیم ساعت و سنکرون سازی تجهیزات داخل شبکه، استفاده از اینترنت و پروتکلهای زمان شبکه (NTP) اینترنتی میباشد که این امر موجب میشود تجهیزات داخل شبکه همیشه به اینترنت متصل باشند و در نتیجه شبکه در مقابل حملات سایبری و نفوذ عوامل مخرب و ویروسها و بدافزارها بسیار آسیبپذیر باشد. لذا نیاز به استفاده از تجهیزات شبکهای محلی و بینیاز شدن از اینترنت برای شبکههای بزرگ و حساس بسیار حائز اهمیت است.
در واقع پروتکل NTP یک ساختار سلسله مراتبی دارد؛ در سطح اول ساعت دقیق از ابزارهای فوق دقیقی مانند ساعت GMT یا ساعتهای اتمی دریافت میشود. سطح دوم بهعنوان یک سطح واسط، ساعت دریافت شده از سطح اول را در بستر اینترنت قرار میدهد. سطح سوم هم دستگاههای درخواستکننده میباشند که از سطح دو، ساعت و تاریخ را دریافت میکنند.
دستگاهی که از طریق آنتن GPS و پروتکل NTP، زمان را تشخیص میدهد و جهت سنکرونسازی تجهیزات زیرساختی به کار میرود، علاوهبر افزایش دقت، بهرهوری را نیز ارتقاء میدهد. در شرایطیکه حملات سایبری و دیگر اختلالات منجر به صدمه به زیرساختها میشود، لازم است دقت و نفوذ ناپذیری محصول بیش از پیش تحت بررسی قرار گیرد.
از آنجایی که این سری تجهیزات همزمانی، جزء دسته تجهیزات شبکهای محسوب میشود، لذا باتوجه به اهمیت موضوع امنیت اطلاعات شبکهای در کشور و اهمیت جلوگیری از نفوذ حملات سایبری به سازمانها، یکی از جدیترین چالشهای پیشروی شرکت، کسب گواهینامه افتا میباشد و این مهم، تنها با پیادهسازی 47 الزام پروفایل حفاظتی تجهیز شبکه سازمان تنظیم مقررات کشور و رعایت پروتکلهای فوقالذکر محقق میشود. در این پروژه تحقیقاتی لازم است موارد زیر اجرایی شوند؛
1- طراحی ماژول سریال تایمکد بهطوری که زمان بصورت سریال TTL و UART یا i2c در ورودی دریافت و خروجی بصورت تایم کدهای IRIG TTL,AM دریافت شود.
2- تحقیقات کاربردی جهت راهاندازی و طراحی Precision Time Protocol (PTP) (با تمامی استانداردهای موجود) و ارائه مستندات نرم افزاری و سخت افزاری.
3- طراحی و ساخت برد افزونه برای VAR-SOM-MX8 یا COM-HPCهای پیشنهادی با بهرهمندی از موارد ذیل:
3-1-دارای 4 پورت شبکه (حداقل دو پورت GbE)
3-2-دارای یک پورت USB و یک پورت 232RS
3-3-دارای یک خروجی PPS و 10 MHz (به شکل ایزوله)
3-4-دارای ماژول GPS مدل ZED-F9T
3-5-دارای اسیلاتور TCXO برای کلاک ساعت با دقت +/-0.25ppm
3-6-دارای دو عدد رِله جامد و خروجی کانکتورهای مربوطه
3-7-دارای دو عدد تغذیه 12 ولت DC بصورت ریداندنت
3-8-دارای چیپ مدیریت توان
3-9-دارای آیسیهای – GPIO , RTC , -watchdog
3-10-دارای Optical SFP Module
نکته : انتخاب چیپهای پیشنهادی به اخذ تاییدیه از سوی شرکت متقاضی نیاز دارد.
4- بهینهسازی سیستم کرنل لینوکس نسخه Debian یا OpenWrt به همراه بهرهمندی از پروتکلها و سرویسهای ذیل:
نکته : طراحی و کدنویسی تمامی سرویسها و پروتکلهای ذکرشده باید مطابق 47 الزام پروفايل حفاظتي تجهيز شبکه (انتشار، آبان 99 نسخه 4.3) باشد.
پروپوزالها صرفاً باید در چارچوب موردنظر صندوق نوآوری و شکوفایی، تدوین و حداکثر تا تاریخ 20 آذرماه 1401 در سامانه غزال به آدرس https://ghazal.inif.ir ارسال شوند. پروپوزالهایی که در چارچوبی غیرازآن، یا به روشهای دیگر به دست صندوق برسند، وارد فرایند ارزیابی نخواهند شد.