وضعیت: باز
شماره سند:
تاریخ انتشار: 1401/10/11
مهلت ارسال پیشنهاد: 1401/11/05
فرصتها: براساس پیشنهادها قابل مذاکره خواهد بود.
تماس : 02166530680 – 02166533864
ارسال پروپوزالها: https://ghazal.inif.ir
هر RTU، یک سیستم میکروپردازنده است که بهمنظور جمعآوری و پردازش اطلاعات در مکانهای مختلف از آن استفاده میشود. برای تبادل سیگنال در سیستم مخابراتی RTU، لازم است تا یک مودم در کنار آن قرار گیرد. در حال حاضر در پستهای فوق توزیع برق، مودم پاور لاین کریر (PLC) به کار میرود، اما در پستهای توزیع برق شهری برای انتقال داده از مودم رادیویی UHF و GPRS/3G/4G استفاده میشود که هر یک از این مودمهای رادیویی توزیع برق شهری با مشکلات خاصی جهت ارائه بهترین عملکرد خود مواجه هستند. بهعنوانمثال از مشکلات مودمهای رادیویی UHF میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مشکلات مودم GPRS/3G/4G نیز به شرح زیر است:
ازاینرو جهت رفع چالشهای فوق، نیاز به روش مناسبتری، بهمنظور جایگزین کردن مودم رادیویی در ارتباط مخابراتی برای شبکه توزیع برق شهری وجود دارد.
همانطور که گفته شد، در سیستمهای مخابراتی بهمنظور ارسال و دریافت اطلاعات بین دو RTU از طریق خطوط توزیع برق، استفاده از مودم PLC میتواند جایگزین مناسب مودم رادیویی باشد. در این پروژه تحقیقاتی، با توجه تجربه ساخت RTU خانگی برای نصب در سطح ولتاژ 220 ولت در شرکت متقاضی، لازم است این سیستم مخابراتی برای خطوط توزیع نیروی برق نیز توسعه یابد، لذا لازم است مجری تحقیق در این پروژه به توسعه بخش سختافزاری و نرمافزاری مودم PLC بپردازد.
در بخش نرمافزاری این سیستم؛ سیگنال ورودی آنالوگ (سیگنال مدوله شده)، روی یک کانال بهصورت سینوسی دریافت میشود، سپس گیرنده این سیگنال را بهصورت آنالوگ دریافت میکند و بهوسیله آشکارساز، سیگنال دیجیتال را استخراج کرده و در اختیار RTU قرار میدهد، در طرف مقابل هم، فرستنده باید تولید سیگنال را بر مبنای روش مدولاسیون OFDM داشته باشد.
در طراحی سختافزاری؛ لازم است مودم پاور لاین کریر با توجه به مشکلاتی ازجمله اختلال سیگنال بر روی خطوط انتقال نیرو، نیاز به پردازنده DSP یا میکروکنترلر با قدرت محاسباتی بسیار بالا داشته باشد، به سبب اینکه عملیات اصلی مودم، مبتنی بر پردازش سیگنال و اجرای کانالوشن خواهد بود.
از طرفی در جدیدترین فناوری، میکروکنترلرها قدرت پردازش سیگنال را دارند، بنابراین این بخش فناوری نیز میتواند موردتوجه قرار گیرد، اما استفاده از ICهایی که این نوع مدولاسیون را انجام دهند به جهت حفظ کیفیت، مداومت کارکرد و کاهش هزینه در تولید، ارجحیت دارد. ملاحظات تایپ تست شامل شرایط محیطی و سازگاری الکترومغناطیسی بهویژه در مرحله نمونه نیمهصنعتی نیز باید موردتوجه قرار گیرد.
با توجه به اینکه در حال حاضر سرعت تبادل اطلاعات مودمهای رادیویی مورداستفاده bit/s9600 میباشد، بنابراین مودم PLC هم باید همین میزان سرعت را برای ارسال سیگنال روی خطوط توزیع برق شهری ارائه دهد، همچنین ساختار این سیستم باید بر اساس استاندارد G3 از موسسه ITU باشد.
بهطور خلاصه میتوان گفت مجری تحقیق بایستی بر اساس استاندارد ITU، چیدمان اجزای سختافزاری و نرمافزاری مودم را تدوین نماید، سپس طراحیهای نرمافزاری و سختافزاری مرتبط را انجام داده و درنهایت، نمونه اولیه از لینک مخابراتی شامل دو جفت مودم PLC متناسب با RTU ساختهشده توسط شرکت متقاضی را برای شبکه توزیع برق توسعه دهد.
پروپوزالها صرفاً باید در چارچوب موردنظر صندوق نوآوری و شکوفایی، تدوین و حداکثر تا تاریخ 1401/11/05 در سامانه غزال به آدرس https://ghazal.inif.ir ارسال شوند. پروپوزالهایی که در چارچوبی غیرازآن، یا به روشهای دیگر به دست صندوق برسند، وارد فرایند ارزیابی نخواهند شد.