وضعیت: بسته
شماره سند:
تاریخ انتشار: 1402/06/26
مهلت ارسال پیشنهاد: 1402/0717
فرصتها: براساس پیشنهادها قابل مذاکره خواهد بود.
تماس : 02166530680 – 02166533864
ارسال پروپوزالها: https://ghazal.inif.ir
در حال حاضر ظرفیت اسمی کارخانجات فولادی کشور حدود 7 میلیون تن برآورد شده و برای این بخش از صنعت بیش از 750 مگاوات زیرساخت برق ایجاد شده است. بر این اساس، بهینهسازی عملکرد و کاهش مصرف انرژی کورههای القایی مبتنی بر فناوری روز بسیار حائز اهمیت میباشد. در کورههای القایی، اساس ذوب فلزات، القاء میدان مغناطیسی و عبور جریانهای گردابی از مواد داخل بوته (آهن اسفنجی و قراضه فولاد) است. کنترل فرآیند ذوب بر عهده برد الکترونیکی کنترل کوره است، لذا محدودیتهای بردهای آنالوگ، توسعه قابلیتهای کنترلی کورههای القایی و اجرای الگوریتمهای بهینهسازی و پایش وضعیت را محدود میکند. جایگزینی بردهای آنالوگ با بردهای الکترونیکی دیجیتال میتواند ضمن کاهش قابلملاحظه حجم، هزینه و سهولت تعمیر و نگهداری، قابلیتهای کنترلی را نیز بهبود بخشد. در مجموع میتوان مزایای زیر را برای برد دیجیتال برشمرد:
در حال حاضر در کورههای القایی تولیدی این شرکت، از بردهای آنالوگ استفاده میشود که قابلیت توسعه و بهبود فرآیندها را منطبق بر فناوری روز ندارند. محدودیتهای بردهای آنالوگ، بهبود قابلیتهای کنترلی کورههای القایی و اجرای الگوریتمهای بهینهسازی، حفاظتی و پایش وضعیت را محدود میکند. از سوی دیگر کورههای القایی، امروزه مبتنی بر بردهای دیجیتال هستند که دانش فنی آنها وجود نداشته و این امر تعمیر و نگهداری و پشتیبانی فنی از کورههای جدید را با چالش روبرو کرده است، تا حدی که برخی از خریداران پس از نصب کورهها، بردهای الکترونیکی دیجیتال را با نمونههای آنالوگ جایگزین میکنند. لذا در صورت دستیابی به دانش فنی تولید بردهای دیجیتال، این شرکت هم میتواند فرآیند ذوب کورههای تولیدی خود را بهبود بخشد و هم پشتیبانی فنی موردنیاز کورههای مبتنی بر برد دیجیتال را انجام دهد. بهمنظور طراحی بردهای الکترونیکی دیجیتال لازم است مراحل زیر انجام گیرد:
لازم به ذکر است آنچه که بیش از سختافزار اهمیت دارد، بهبود عملکرد کوره و کنترل فرایند ذوب در شرایط بهینه میباشد که مستلزم تسلط کامل بر فرآیند ذوب، ارائه و پیادهسازی الگوریتم کنترل بهینه و توسعه نرمافزار کنترل کوره است که توسط برد دیجیتال اجرا میگردد. برای این منظور لازم است تا الگوریتم کنترل فرآیند ذوب، سیگنالهای ورودی، بلوک دیاگرام برد کنترل شامل ماژولهای مختلف و عملکرد آنها و نیز فرمانهای کنترلی خروجی بهطور کامل بررسی، تحلیل و طراحی گردند. همچنین لازم است برخی پارامترهای کوره (بهطور عام) و در هر بار ذوب (بهطور خاص) محاسبه و در الگوریتم کنترل بکار گرفته شوند. از جمله مواردی که در این زمینه مؤثر است تخمین اندوکتانس معادل کوره با در نظر گرفتن عدم قطعیت مواد تزریقی است که چالش این پروژه خواهد بود. در این راستا لازم است کوره القایی نمونه با استفاده از نرمافزار اجزاء محدود مدلسازی و عملکرد سیستم کنترل در شرایط مختلف شبیهسازی شود.
با توجه به موارد فوق روشن است که علاوه بر کسب دانش فنی طراحی و ساخت سختافزار برد کنترل دیجیتال، توسعه نرمافزار آن نیز به لحاظ فناوری بسیار واجد ارزش خواهد بود.
هدف از انجام این طرح، تسلط بر دانش فنی طراحی و تولید بردهای کنترل دیجیتال کورههای القایی میباشد. با انجام این طرح امکان بهینهسازی فرآیند ذوب، کاهش مصرف انرژی و توسعه محصول دانشبنیان کوره القایی فراهم خواهد شد.
پروپوزالها صرفاً باید در چارچوب موردنظر صندوق نوآوری و شکوفایی، تدوین و حداکثر تا تاریخ 17 مهرماه1402 در سامانه غزال به آدرس https://ghazal.inif.ir ارسال شوند. پروپوزالهایی که در چارچوبی غیر از آن، یا به روشهای دیگر به دست صندوق برسند، وارد فرایند ارزیابی نخواهند شد.