فروش لپ تاپ نو و استوک بازاریان فروش عطر و ادکلن پرفیومی محمد طاها لطفی | taha lotfi طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ تاترین ، تاترین سکوی پرتاب برند شما توسعه الگوریتم هوشمند طراحی مسکن بر مبنای قطعه زمین - بومرنگ "شبکه خدمات نوآوری"
اشتراک گذاری با دوستان
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

وضعیت: بسته

  شماره سند:

  تاریخ انتشار: 1402/11/25

  مهلت ارسال پیشنهاد: 1402/12/25

  فرصت‌ها: براساس پیشنهاد‌ها قابل‌ مذاکره خواهد بود.

 تماس : 02166530680 – 02166533864

  ارسال پروپوزال‌ها: https://ghazal.inif.ir

ضرورت مسئله

بخش طراحی مسکن، به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین بخش‌های صنعت ساختمان، هنوز هم با چالش‌های بسیاری مواجه است. در حالی که دفاتر طراحی بسیاری از کشورها از روش‌های پیشرفته و رایانشی استفاده می‌کنند، اما در بسیاری از مناطق دنیا، فرآیند طراحی هنوز به صورت دستی و بر اساس خلاقیت و تجربه فرد انجام می‌شود.

این روش، علاوه بر این که به فرد بستگی زیادی دارد، امکان در نظر گرفتن عوامل مختلف تاثیرگذار بر طرح را کاهش می‌دهد و ممکن است باعث کاهش کیفیت طرح در مناطق دورافتاده شود. همچنین، تبدیل ترسیمات دستی به مدارک کامپیوتری نیز یک فرآیند زمان‌بر و متکی به فرد است.

در زمانی که بسیاری از کشورهای جهان با بحران مسکن مواجه هستند، هر ابزار و روشی که به افزایش سرعت و کیفیت در طراحی مسکن منجر شود، یک ضرورت غیرقابل انکار است.

مشروح مسئله تحقیقاتی

در نسخه فعلی که بر بستر وبسایت ارائه گردیده، کاربر در کنار متراژ و ریز فضا‌های تشکیل‌دهنده، لکه حدودی پلان منزل را به عنوان ورودی در اختیار الگوریتم قرار می‌دهد تا بهترین پاسخ‌ها از میان پلان‌های موجود در پایگاه داده سیستم ساخت مدولار پی دال شناسایی شده و به ایشان معرفی گردد.

این موضوع چند ایراد اساسی را بوجود آورده است، از جمله:

  1. کاربر می‌بایست بر مبنای قوانین شهرسازی، فرم قطعه زمین، دسترسی‌ها و … فرم کلی منزل را طراحی کرده تا فرآیند پردازش آغاز گردد.

  1. نتایج ارائه شده از بین پلان‌های تولید شده در پایگاه انتخاب شده‌اند که امکان عدم تطابق کامل آنها با خواست کاربر (از لحاظ فرمی در متراژ مورد نظر) را به وجود می‌آورد.
  2. نتایج ارائه شده بر مبنای سیستم ساخت مدولار پی دال بوده و برای اجرا شدن توسط سایر سیستم‌ها نیاز به تغییرات دارد.

در نسخه هوش مصنوعی مولد این الگوریتم کاربر این امکان را دریافت نموده تا با مشخص کردن قطعه زمین بر مبنای موقعیت مکانی، شرایط اقلیمی، دسترسی‌ها، فرم زمین و … فرآیند طراحی منزل را آغاز نموده و جواب‌هایی با تطابق‌پذیری بیشتر نسبت به خواست خود (محدود نبودن به پلان‌های پایگاه داده) و ساختپذیر توسط سایر سیستم‌های ساخت دریافت نماید.

چالش‌های این موضوع عبارتند از:

  1. دستیابی به فاکتور‌های تاثیرگذار بر فرم‌یابی اولیه و تبدیل آن به معیار‌های قابل سنجش برای رشد دادن هوش مصنوعی
  2. رشد دادن هوش مصنوعی مولد با مزیت‌های فعلی الگوریتم (سرعت بالا و سبک بودن پردازش)
  3. عدم برخورد به صورت تصویری با مسئله برای جلوگیری از محدود کردن مدارک تولید شده

گام‌های تحقیق

  • تولید و برچسب گذاری پایگاه داده مورد نیاز
  • توسعه یک مدل هوش مصنوعی مولد بر مبنای معیار‌های تعریف شده با استفاده از پایگاه داده
  • جایگزین شدن مدل هوش مصنوعی با نسخه فعلی بر روی وب‌سایت

خروجی‌های مورد انتظار تحقیق

  • سورس کد مربوط به Generator و discriminator که می‌بایست با استفاده از آخرین نسخه زبان پایتون کدنویسی شده تا فرآیند تولید داده غیرواقعی و سنجش آن با داده‌های واقعی موجود در پایگاه داده انجام شوند.
  • مدل هوش مصنوعی مولد منطبق بر شیوه نگاشت اطلاعات در نسخه فعلی (از بابت انطباق با سایر بخش‌ها) که در آن ریز فضا‌های تشکیل دهنده منزل بصورت مجموعه‌ای از آرایه‌های 5 عددی نمایش داده می‌شوند.

الزامات تحقیق

  • تعریف فاکتور‌های تاثیرگذار بر فرم‌یابی اولیه و تبدیل آن به معیار‌های قابل سنجش برای رشد دادن مدل
  • استفاده از کتابخانه charm و شبکه‌های عصبی مولد (GAN) برای تولید مدل هوش مصنوعی
  • برخورد عددی (numerical) با این مقوله فرمی می‌بایست بدین صورت باشد که ریز فضا‌های تشکیل دهنده در قالب (a , b , x, y , sc) تولید گردند. در این آرایه a و b مختصات راس مستطیل و x، y و sc به ترتیب طول، عرض و جنس آنرا نمایندگی می‌نمایند.
  • حداقل مولفه‌های سنجش در بخش تولید لکه اولیه ضریب سطح اشغال، عدم تداخل با دسترسی‌ها و ضریب بهره‌مندی از نور خورشید و در بخش تولید چیدمان فضایی سطح تماس حداقل 3 متری نشیمن‌ها با یکدیگر و آشپزخانه با آنها، سطح تماس 1 متری راهرو با نشیمن، سطح تماس حداقل 1 متری سرویس بهداشتی، اتاق خواب با نشیمن یا راهرو، سطح تماس حداقل یک متری انباری با راهرو یا آشپزخانه، تماس ورودی با نشیمن از حداقل دو سمت، تماس آتریوم با نشیمن از حداقل 3 سمت، سطح تماس حداقل 1 متری رختکن ورودی با ورودی، آزاد بودن وجه 3 متری پارکینگ در حین سطح تماس حداقل 1 متری با سایر فضا‌ها، عدم تداخل فضا‌ها با یکدیگر، تطابق جمع مساحت ریز فضا‌ها با متراژ کل و نسبت صحیح تقسیم بندی مساحت‌ها را شامل شود.
  • شرکت مجری در انتخاب تعداد سلول‌ها در شبکه عصبی طراحی شده مختار بوده اما شبکه مذکور می‌بایست از بیش از 2 لایه تشکیل شده باشد.
  • عدم بهره‌گیری از پردازش تصویری و الگوریتم‌های pix2pix برای ارائه سرعت پاسخ‌دهی هم‌تراز با نسخه فعلی (زمان پاسخدهی در هر پردازش نهایتا 30 ثانیه می‌تواند باشد)

معیارهای ارزیابی و انتخاب مجری

  • تحصیلات و سوابق تیم تحقیقاتی و تناسب آن با مسئله
  • رویکرد فنی تیم تحقیقاتی به مسئله
  • دسترسی به تجهیزات آزمایشگاهی و مواد اولیه و سایر الزامات اجرای تحقیق
  • زمان و هزینه اجرای تحقیق

تسهیم مالکیت فکری

  • مالکیت معنوی: مجری در مالکیت معنوی ناشی از اجرای تحقیق سهیم خواهد بود و انتشار مقاله مشترک توسط مجری و متقاضی در ژورنال‌های داخلی و خارجی، ارائه مقاله در کنفرانس‌ها و سمینارها با موافقت و اشاره به نام همه دست‌اندرکاران مجاز خواهد بود.
  • مالکیت منافع مادی: با توجه به مدل کسب‌وکار شرکت متقاضی، منافع مالی ناشی از توسعه این فناوری تماماً متعلق به شرکت متقاضی بوده و مجری صرفاً حق‌الزحمه اجرای پروژه تحقیقاتی را دریافت خواهد کرد.

روش ارسال پیشنهاد

پروپوزال‌ها صرفاً باید در چارچوب موردنظر صندوق نوآوری و شکوفایی، تدوین و حداکثر تا تاریخ 17 اردیبهشت 1403 در سامانه غزال به آدرس https://ghazal.inif.ir ارسال شوند. پروپوزال‌هایی که در چارچوبی غیرازآن، یا به روش‌های دیگر به دست صندوق برسند، وارد فرایند ارزیابی نخواهند شد.