وضعیت: بسته
شماره سند:
تاریخ انتشار: 1402/11/20
مهلت ارسال پیشنهاد: 1402/11/20
فرصتها: براساس پیشنهادها قابل مذاکره خواهد بود.
تماس : 02166530680 – 02166533864
ارسال پروپوزالها: https://ghazal.inif.ir
پیشبینی بار الکتریکی، موضوعی مهم جهت دستیابی به عملکرد قابل اطمینان، اقتصادی و همچنین برنامهریزی برای سیستم قدرت است. پیشبینیهای مصرف بار الکتریکی با افق زمانی میانمدت و بلندمدت نیز برای برنامهریزیهای مدیریتی، کاربرد دارد. پیشبینی کوتاهمدت بارالکتریکی مصرفی شرکتهای توزیع برق، بهمنظور مدیریت بار الکتریکی در شرایط اضطراری، توسط واحد دیسپاچینگ شرکتهای توزیع و همچنین جهت خرید انرژی از بورس برق توسط واحد بازار برق شرکتهای توزیع انجام میگیرد.
مسائل مختلفی همچون تعطیلات برنامهریزینشده، بیماریهای فراگیر و رخدادهای طبیعی غیرمنتظره، منجر به تغییرات ناخواسته و غیرقابلپیشبینی در بار الکتریکی مصرفی میگردد و کارایی الگوریتمهای کلاسیک در پیشبینی بار الکتریکی را با چالش مواجه میکند.
در همین راستا شرکت متقاضی محصولی ارائه داده است که یکی از ماژولهای آن، موتور پیشبینی بار الکتریکی کوتاهمدت و میانمدت است، اما با توجه به خطای ماژول در حضور عدم قطعیتها، طرح حاضر در راستای بهبود و ارتقا الگوریتمهای محصول جهت افزایش دقت و توانایی بالاتر در برخورد با عدمقطعیتها ارائه شده است.
به منظور افزایش دقت پیشبینی بار الکتریکی مصرفی باید از الگوریتمهای هوش مصنوعی و مبتنی بر شناخت مهندسی بهره گرفته شود. از جمله چالشهای پیشرو این طرح پژوهشی میتوان به این موضوع اشاره کرد که دادههای موجود برای یادگیری موتور هوشمند محدود هستند، از طرفی سیستم پویایی بالایی دارد و نسبت به پنج سال گذشته، روال مصرف انرژی تغییرات اساسی داشته است؛ لذا وجود دادههای محدود سالهای گذشته با وجود تغییرات میزان مصرف به پیشبینی دقیقتر کمک نخواهد کرد. همچنین بار الکتریکی مصرفی ماهیت غیرایستا دارد و روزهای هفته و در ماههای مختلف متفاوت است. علاوه بر این، میزان بار الکتریکی مصرفی، تابع شاخصهای اجتماعی همچون تعطیلات رسمی و مناسبتهای مذهبی نیز میباشد که پیشبینی بار الکتریکی را با چالش روبرو میکند.
در حال حاضر الگوریتمهای هوشمند بهکار گرفتهشده در موتور پیشبینی محصول این شرکت در گامهای ابتدایی میباشد. به عبارتی پارامترهای الگوریتمها بهینه نشده است و خطای الگوریتمهای موجود این محصول زیاد است؛ بهطوریکه برای ایام پیک و زمانهایی همچون تعطیلات رسمی، خطا قابلتوجه خواهد بود.
هدف از طرح پژوهشی حاضر افزایش دقت پیشبینی بار الکتریکی است. خطای پیشبینی در حال حاضر حدود 3%-4% برای سال 1402 میباشد. هدف کاهش خطا تا محدوده 1%-2.5% برای یک شرکت توزیع برق میباشد.
انتظار میرود با اجرای طرح حاضر، دستاوردهای زیر حاصل شود:
قابل ذکر است که دادههای هیستوریکال بار الکتریکی جهت توسعه الگوریتم از طرف شرکت متقاضی تامین خواهد شد
پروپوزالها صرفاً باید در چارچوب موردنظر صندوق نوآوری و شکوفایی، تدوین و حداکثر تا تاریخ 20 بهمن ماه 1402 در سامانه غزال به آدرسhttps://ghazal.inif.ir ارسال شوند. پروپوزالهایی که در چارچوبی غیرازآن، یا به روشهای دیگر به دست صندوق برسند، وارد فرایند ارزیابی نخواهند شد.