فروش لپ تاپ نو و استوک بازاریان فروش عطر و ادکلن پرفیومی محمد طاها لطفی | taha lotfi طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ تاترین ، تاترین سکوی پرتاب برند شما کیت‌های تشخیص آنتی‌بیوتیک در شیر - بومرنگ "شبکه خدمات نوآوری"
کیت‌های تشخیص آنتی‌بیوتیک در شیر
اشتراک گذاری با دوستان
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

 وضعیت: بسته

  شماره سند:RFP279804104

  تاریخ انتشار: 1398/04/02

  مهلت ارسال پیشنهاد: 1398/05/10

 فرصت‌ها: براساس پیشنهاد‌ها قابل‌ مذاکره خواهد بود.

 تماس : ۰۲۱۸۸۳۹۸۵۶۳ – ۰۲۱۸۸۳۹۸۵۴۳

  ارسال پروپوزال‌ها:  Proposal@boomerangtt.com

ضرورت مسئله

یکی از داروهای پرکاربرد در درمان انواع بیماری‌های عفونی در انسان و دام، آنتی‌بیوتیک‌ها هستند. مصرف بی­رویه این دارو در دام‌ها می‌تواند منجر به باقی‌مانده دارویی در فرآورده‌های خامی دام (نظیر شیر) شود و باعث ایجاد مشکلات بهداشتی در جوامع انسانی گردد. امروزه با گسترش روش‌های جدید در دامپروری­‌ها، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها برای کنترل ورم پستان، بیماری‌های موضعی و … رایج شده است. نگرانی در خصوص باقی‌مانده‌های دارویی در مواد غذایی به حدی افزایش یافته است که سازمان‌های ناظر بر ایمنی غذا بر عاری بودن مواد غذایی از این باقی‌مانده‌ها تأکید دارند. در حال حاضر کلیه کیت‌های تشخیص آنتی‌بیوتیک در شیر خام، وارداتی هستند و هزینه نسبتاً بالایی دارند. همین هزینه بالا سبب شده است که شرکت‌های لبنی از برندهای ارزان‌تر که خطای عملکرد بالایی دارند استفاده نمایند یا صرفاً برای کنترل شیر خام مصرفی در محصولات تخمیری خود از این کیت‌ها استفاده کنند. اساس کار ساخت کیت‌های تشخیص سریع آنتی‌بیوتیک رایج، بدین‌صورت است که نانو گیرنده‌های اختصاصی برای آنتی‌بیوتیک‌های موردنظر در تماس با مقدار مشخصی شیر خام قرار می‌گیرند (عمدتاً دما به‌عنوان کاتالیزور عمل می‌کند) و در صورت وجود آنتی‌بیوتیک‌ها، آن‌ها را جذب می‌کنند. با وارد کردن استریپ کاغذی به مجموعه، محلول به سمت بالای استریپ حرکت می‌کند و در صورت آزاد بودن گیرنده‌های نانوی بالاآمده، آن‌ها جذب مکان‌های مشخص می‌شوند و تشکیل خط قرمز به معنی کمتر از حد مجازبودن آنتی‌بیوتیک موردنظر را می‌دهند و در غیر این صورت خط قرمز تشکیل نمی‌شود که معرف مثبت بودن آنتی‌بیوتیک است. جهت شناسایی باقی‌مانده‌های دارویی در صنعت غذایی از روش‌های مختلف کمی و کیفی ازجمله اسپکتوفتومتری، کروماتوگرافی، الکتروفورز، میکروبیولوژی و ایمنوشیمیایی استفاده می‌شود که این روش‌ها به دلیل هزینه و زمان بالا قابل‌استفاده در صنعت لبنی نمی‌باشد. به‌غیراز کیت‌های تشخیص سریع آنتی‌بیوتیک در شیر خام، چندین روش دیگر نیز برای تشخیص آنتی‌بیوتیک‌ها در شیر خام وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • استفاده از دستگاه HPLC که آزمایش پرهزینه و وقت‌گیر است و نیاز به اپراتور متبحر دارد.
  • استفاده از روش الایزا که آزمایش پرهزینه و وقت‌گیر است و نیاز به اپراتور متبحر دارد.
  • تست لخته که آزمایش ارزان ولی وقت‌گیر و دقت تشخیص بسیار ضعیف است.
  • کیت کوپن که انجام آزمایش وقت‌گیر می‌باشد.

شرح مسئله

به‌طورکلی در صنعت لبنی، شیر در معرض آلودگی‌های شيميايي زيادي قرار دارد. این آلودگی‌ها از طرق مختلف نظیر درمان دام، انواع مواد غذایی، محیط شیردوشی و فرآیند تولید وارد شیر می‌شوند، ازاین‌رو ضروری است تا با کنترل دقیق، خطر آلودگی شیر را به حداقل رساند. آلوده‌کننده‌های شيميايي شير عبارت‌اند از: آنتی‌بیوتیک‌ها، هورمون‌ها، ضدعفونی‌کننده‌ها، نيتريت­‌ها، نيترات­‌ها و نيتروزآمين‌­ها، حشره‌كش‌­ها، سموم قارچي، فلزات سمي، دي‌اكسين­‌ها و غیره. آنتی‌بیوتیک‌ها محصولات متابولیسم ثانویه میکروارگانیسم‌ها هستند که توانایی از بین بردن باکتری‌ها و جلوگیری از رشد آن‌ها را دارند. از آنتی‌بیوتیک‌ها به‌منظور کنترل بیماری‌های سيستميك و موضعي در دامپروری­‌ها استفاده می‌شود. كنترل ورم پستان متداول‌ترین مورد مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها می‌باشد، آنتی‌بیوتیک‌های محلول در چربي نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های محلول در آب مدت طولانی‌تری در پستان باقي می‌مانند. ازآنجایی‌که دامداران برای درمان بیماری‌های میکروبی ایجاد شده بین گله‌های خود از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده می‌کنند، این داروها در سرتاسر بدن دام ازجمله در شیر خام نیز وارد می‌شوند. هر آنتی‌بیوتیک بعد از ورود به بدن، نیاز به مدت‌زمان معینی جهت تجزیه و دفع از بدن دام را دارد. به دلایل زیر در نباید از شیرهای خام آنتی‌بیوتیکی استحصال‌شده به در صنایع لبنی مورد استفاده قرار گیرند: (لازم به ذکر اینکه آنتی‌بیوتیک‌ها نسبت به حرارت پاستوریزه و استریل، مقاوم هستند)

  1. از این شیرها در تولید محصولات تخمیری نمی‌توان استفاده کرد، زیرا آنتی‌بیوتیک‌ها از رشد میکروارگانیسم‌های مفید مورد استفاده در محصولات ذکرشده، جلوگیری به عمل می‌آورد یا روند رشد آن‌ها را دچار اختلال می‌کند، لذا محصول تولیدشده با این شیرهای خام، کیفیت مناسبی را نخواهند داشت.
  2. هنگامی‌که محصولات لبنی دارای آنتی‌بیوتیک بیشتر از سطح MRL تعیین‌شده، مصرف می‌شوند می‌توانند عوارض بهداشتی متعددی ازجمله ایجاد واکنش‌های آلرژی، زدودن میکرو فلور طبیعی بدن، خطرات مسمومیت، ایجاد میکروارگانیسم‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک و کاهش حساسیت نسبت به درمان آنتی‌بیوتیک و … را ایجاد کنند.

چندین روش برای تشخیص آنتی‌بیوتیک‌ها در شیر خام وجود دارد ازجمله روش‌های HPLC، الیزا، انتشار در ژل و تست لخته که همگی این روش‌ها گران‌قیمت، وقت‌گیر هستند یا دقت تشخیص لازم را ندارند. از آنجائی که شیر یک ماده غذایی بسیار مغذی برای میکروارگانیسم‌ها می باشد، باید جهت تخلیه و فرآوری در کارخانه، هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شوند تا کمترین رشد میکروبی را در آن داشته باشیم، لذا در حال حاضر در آزمایشگاه‌های دریافت شیر خام، از کیت‌های تشخیص سریع آنتی‌بیوتیک بدین منظور استفاده می‌گردد. ولی از آنجائی که این کیت‌ها همگی وارداتی هستند، با بومی‌سازی تولید آن‌ها می‌توان به کاهش هزینه انجام آزمون و تعامل مناسب با تولیدکننده به‌منظور دستیابی به سطوح MRL تعریف‌شده در استانداردهای ملی یا کنترل آنتی‌بیوتیک‌های بومی مصرفی در کشور دست پیدا کرد و حتی نسبت به صادرات آن اقدام نمود. به طور متوسط شرکت متقاضی روزانه نیاز به 60 عدد کیت تشخیص آنتی‌بیوتیک دارد و در نظر دارد دانش فنی تولید این کیت‌ها را از تیم‌های توانمند کسب نماید. نمودار زیر تمایل شرکت متقاضی را در سهیم‌شدن در پروژه ساخت کیت‌های مذکور نشان می‌دهد:

تصویر 3- شماتیک مدار چاپی برد کارکدک

راه حل‌ها و پیشنهادهای غیر جذاب

  • تداخل عمل کیت با مهارکننده‌های طبیعی میکروب‌های موجود در شیر مانند ایمونوگلوبین‌­ها، پراکسیداز – لیزوآنزیم و لاکتوفرین

راه‌کارهای پیشنهادی

  • تکرارپذیری نتایج باید در حد قابل‌قبول (حداقل درستی تکرارپذیری باید 95 درصد)

(نتایج کیت عمدتاً به‌صورت کیفی یعنی با تشکیل خطوط قرمز و شدت رنگ آن‌ها یا عدم تشکیل این خطوط در مقابل خط کنترل می‌باشد)

  • قابلیت عملکرد مناسب در دمای 42 تا 45 درجه سانتی‌گراد (دمای اپتیمم 42 درجه سانتی‌گراد می‌باشد)
  • زمان تشخیص حداکثر 5 دقیقه
  • رعایت استاندارد ملی ایران برای دو گروه بتالاکتام و تتراسایکلین‌ها
  • رعایت میزان حساسیت به گروه‌های بتالاکتام، تتراسایکلین‌ها و سولفانامید مطابق جداول ذیل:
    • میزان حساسیت گروه بتالاکتام به شرح ذیل:
تصویر 3- شماتیک مدار چاپی برد کارکدک
  • میزان حساسیت گروه تتراسایکلین به شرح ذیل:
تصویر 3- شماتیک مدار چاپی برد کارکدک
  • میزان حساسیت گروه سولفانامید به شرح ذیل:
تصویر 3- شماتیک مدار چاپی برد کارکدک

نوع همکاری مطلوب

بر اساس پیشنهادها قابل‌ مذاکره می‌باشد.

ارسال پاسخ

تمامی پروپوزال‌ها باید تا تاریخ 1398/05/10 از طریق ایمیل Proposal@boomerangtt.com ارسال گردند. ارسال اسناد پشتیبان نظیر تصویر محصول، نتایج تست، گواهی ثبت اختراع، مجوزها و تأییدیه‌های احتمالی، رزومه فرد یا شرکت پیشنهاددهنده در ارزیابی بهتر طرح شما مؤثر خواهد بود.