فروش لپ تاپ نو و استوک بازاریان فروش عطر و ادکلن پرفیومی محمد طاها لطفی | taha lotfi طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ تاترین ، تاترین سکوی پرتاب برند شما فراخوان مدیریت موجودی و کنترل دسترسی - بومرنگ "شبکه خدمات نوآوری"
مدیریت موجودی و کنترل دسترسی
اشتراک گذاری با دوستان
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

 وضعیت: بسته

  شماره سند:RFP069806114

   تاریخ انتشار: 1397/06/06

  مهلت ارسال پیشنهاد:1397/07/06

 فرصت‌ها: براساس پیشنهاد‌ها قابل‌ مذاکره خواهد بود.

 تماس : ۰۲۱۸۸۳۹۸۵۶۳ – ۰۲۱۸۸۳۹۸۵۴۳

  ارسال پروپوزال‌ها: https://ghazal.inif.ir/grant

ضرورت مسئله

کاربرد و پیشرفت‌های مهندسی کامپیوتر و الکترونیک، تسهیلات گوناگونی را در صنایع و حوزه‌های مختلف فراهم می‌کند. این موضوع در صنعت هتل‌داری نیز صدق می‌کند، به‌گونه‌ای که امروزه هتل‌ها از فناوری‌های مختلف اتوماسیون ساختمان، امنیت و کنترل دسترسی افراد، مدیریت دارایی، اطلاع‌رسانی، سرگرمی و … استفاده می‌­کنند. انواع مختلفی از سیستم‌های کنترل تردد افراد یا مدیریت اموال در کاربردهای مختلف تجاری و صنعتی موجود می‌­باشند. بر طبق گزارش‌ها، در سال حدود ۱۰۰ میلیون دلار به دلیل سرقت از هتل‌ها، هزینه می‌شود. به همین دلیل این سیستم‌ها با کاربرد هتلی برای مدیریت موجودی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. مخاطرات ایمنی و امنیتی، احتمال سوءاستفاده‌های کارکنان هتل و نارضایتی میهمانان، از آسیب‌های عدم نظارت بر تردد افراد یا مدیریت اموال در هتل‌ها می‌­باشد. روش قدیمی مدیریت اموال در هتل‌ها به‌صورت غیر خودکار بود و از برچسب‌های اموال استفاده می‌شد که حاوی داده‌های اندکی مانند شماره‌سریال بودند. استفاده از این برچسب‌ها، تنها امکان نظارت بر گم‌شدن (جابجا شدن) اشیا توسط نیروی انسانی را به صورتی زمان‌بر و غیر بهینه فراهم می­‌کند. به همین دلیل استفاده از بارکدها یا کدهای دوبعدی مانند QR-کد پیشنهاد گردید. در این حالت و به‌خصوص در صورت استفاده از بارکد خوان‌های پرتابل و سیستم‌های نرم‌افزاری یکپارچه با آن‌ها، امکان کنترل و اتوماسیون بیشتری وجود دارد. بعدها انواع کارت‌ها و تگ‌های RFID به وجود آمدند. تگ‌های RFID یکی از اولین روش‌هایی بودند که امکان اسکن چندین شی‌ء را فراهم می‌کنند (حتی درصورتی‌که دید مستقیم وجود نداشته باشد). فناوری‌های مورد استفاده در این تگ‌ها نسبت به برچسب‌های اموال سنتی و بارکدها ارتقا قابل‌توجهی محسوب می‌شدند. امروزه از انواع کارت‌ها و تگ‌های RFID اکتیو یا پسیو برای مدیریت اشیا و کنترل دسترسی در کاربردهای مختلف استفاده می‌­شود. با این ‌وجود، فناوری‌های مبتنی بر زیگ­بی، فناوری BLE، کارت‌های هوشمند دارای ریزتراشه و سایر روش‌های اکتیو، برخی از ابزارهایی هستند که در این زمینه می‌توانند مورداستفاده قرار گیرند، هرچند همچنان استفاده از بارکدخوان­‌های پرتابل آنلاین یکی از روش‌های مدیریت اموال در هتل‌ها می‌باشد. برخی سیستم‌های کنترل موجودی به این صورت عمل می‌­کنند که پس ‌از آنکه یک فرد توسط سیستم شناسایی و احراز هویت شد و امکان پاسخگویی در مورد آن برقرار گردید، مجوزهای لازم برای دسترسی به منابع یا اجرای فعالیت‌ها برای وی را صادر می‌کنند. در حال حاضر در هتل موردنظر برای رفع مشکل محاسبات و نظارت بر موجودی­ اتاق­ها، مدیریت اموال داخل هر اتاق یا سوئیت به‌صورت دستی و از طریق کارکنان در محل انجام می‌گردد، به این صورت که سوپروایزر و فرد خدماتی پس از تحویل اتاق، موجودی اتاق را بررسی می­کند که این روش­ با خطای انسانی همراه است، لذا برای اطمینان از هماهنگی همه خدمات هتل‌ها، ضروری است که اسناد و موجودی اموال و دارایی‌ها در هتل سازمان‌دهی گردد (به‌طور خاص، خارج شدن اموال از هتل قابل‌تشخیص باشد). مدیریت اموال شامل عملیات و مراحل مربوط به کسب اطلاعات ورود و خروج مهمانان، کنترل موجودی اتاق­ها و غیره می باشد.

شرح مسئله

با توجه به رفت‌وآمدهای متعدد در هتل‌ها و آسیب‌های ناشی از آن، این نیاز احساس می‌گردد که باید از یک‌طرف سازوکاری سازمان‌دهی شده برای کنترل دسترسی افراد در هتل فراهم گردد و از سوی دیگر ابزارهایی برای مدیریت و نظارت بر اموال وجود داشته باشد؛ به‌گونه‌ای که با سرعت بیشتر و به‌صورت خودکار یا نیمه‌خودکار بتوان وجود اموال در اتاق را کنترل کرد یا از خروج غیرمجاز اشیا از هتل مطلع شد. شکل زیر فرایند پذیرش تا تسویه‌حساب یک میهمان را نشان می‌دهد:

در هتل متقاضی، مدیریت پذیرش افراد از طریق نرم‌افزار هتلی پروتل صورت می‌گیرد. امکان ارتباط با این نرم‌افزار به کمک وب‌سرویس یا از طریق بانک اطلاعاتی وجود دارد. همچنین تاکنون ماژول‌های نرم‌افزاری متفاوتی برای کاربردهای مختلف توسعه داده‌شده است (مانند ماژول IPTV). انتظار می‌رود راه‌حل پیشنهادی بتواند با نرم‌افزار موجود یکپارچه گردد و از همان زیرساخت برای مدیریت پذیرش افراد استفاده نماید. اجرای پایلوت این طرح برای یک هتل با حدود ۲۰۰ اتاق مدنظر می‌باشد. درخواست‌کننده فناوری در نظر دارد تا حد امکان به‌صورت آنلاین بتواند تمامی قسمت‌های ساختمان را کنترل نماید. همچنین با استفاده از این قابلیت بتواند در موارد امنیتی خاص یا در حوادث غیرمنتظره نظیر آتش‌سوزی و غیره اطلاعات مناسبی را جمع‌آوری نماید. با راه‌اندازی سیستم مدیریت دسترسی مهمانان در هتل‌ها و استفاده از گیت‏‌های مناسب در محل‏‌های موردنظر می‏‌توان در مرحله نخست، تردد یک فرد خاص در بخش‏‌های مختلف یک سازمان را ردیابی نمود، سپس می‌‏توان آگاهی یافت که در یک‌زمان خاص و در یک محل خاص چه افرادی تردد نموده‌اند. در صورت یکپارچگی این سیستم با نرم‌افزار هتلی، دسترسی به تجهیزاتی مانند آسانسور نیز مدیریت می‌شود. شکل زیر علل تمایل شرکت متقاضی جهت راه‌اندازی سیستم مدیریت موجودی و کنترل دسترسی در هتل‌ها را نشان می‌دهد:

راه‌حل‌ها و پیشنهادها باید الزامات زیر را رعایت نمایند

شکل زیر معماری کلی راه‌حل هتلی پس از اضافه شدن سیستم مدیریت تردد افراد و اموال را نشان می‌دهد.

سیستم مدیریت اموال و دارایی‌های هتل:

  • مطلع کردن کارکنان برای جلوگیری از خروج اموال هتل،
  • امکان نظارت برخط (آنلاین) دارایی‌ها در هر اتاق،
  • قابل نظارت از پیشخوان پذیرش هتل،
  • سیستم شناسایی و مدیریت تردد (ورود و خروج) افراد در هتل:
  • تعریف دسترسی‌های مناسب برای افراد مختلف،
  • ثبت و بازیابی لاگ حضور یا استفاده افراد،
  • اطلاع سریع و دقیق به مرکز،
  • انعطاف‌پذیری بالا برای هماهنگ شدن با دیگر سیستم‌های موجود،
  • قابلیت توسعه سیستم،
  • امکان بر خط بودن سیستم (آنلاین بودن سیستم)،
  • امکان ارائه سریع سرویس (کمتر از ۴ ثانیه)،
  • امکان ارائه گزارش‌های مدیریتی،
  • توانایی اتصال به سیستم¬های نرم‌افزاری موجود نظیر پذیرش مهمان، انبار و غیره،
  • آسانی و سهولت استفاده توسط کاربران.

راه‌کارهای پیشنهادی

(راه‌حل‌های پیشنهادی لزوماً محدود به راهکارهای زیر نخواهد بود.)

  • استفاده از انواع فناوری‏های RFID، انواع تگ یا کارت شناسایی، بارکد، BLE، تفکیک و تشخیص چهره، شمارش افراد یا ترکیبی از آن‌ها،
  • واسط تحت وب برای نرم‌افزارهای تولیدشده یا مورداستفاده.

راه‌کارهای غیر قابل قبول

  • راه‌حل‌هایی که امکان یکپارچه‌سازی با نرم‌افزار هتلی فعلی را ندارند و نیاز به سیستم نرم‌افزاری موازی با آن وجود دارد
  • راه‌حل‌هایی که انعطاف‌پذیری لازم برای استفاده در هتل را ندارند (مانند تجهیزات الکترونیکی جلوگیری از سرقت فروشگاهی که صرفاً هشدار صوتی برای خروج اموال دارند).
  • راه‌حل‌هایی که برای ارائه سرویس تأخیر زیاد دارند (به‌عنوان‌مثال ۵ تا ۱۰ ثانیه زمان برای شناسایی و واکنش)
  • راه‌حل‌هایی که کیفیت سرویس پایینی دارند (به‌عنوان‌مثال عدم پاسخ‌دهی در ۵% موارد)
  • راه‌حل‌هایی که بخش اعظم فناوری آن‌ها (به‌عنوان‌مثال کد منبع بخش اصلی نرم‌افزار) در اختیار پیشنهاددهنده نیست.
  • رویکردهای کاملاً نرم‌افزاری یا کاملاً الکترونیکی.

نوع همکاری مطلوب

بر اساس پیشنهادها قابل مذاکره می‌­باشد.