فروش لپ تاپ نو و استوک بازاریان فروش عطر و ادکلن پرفیومی محمد طاها لطفی | taha lotfi طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ تاترین ، تاترین سکوی پرتاب برند شما کسب دانش فنی انتقال ژن با استفاده از پلیمرهای زیست سازگار به منظور بازسازی غضروف و استخوان - بومرنگ "شبکه خدمات نوآوری"
اشتراک گذاری با دوستان
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

وضعیت:  بسته

  شماره سند:

  تاریخ انتشار: 1402/12/01

  مهلت ارسال پیشنهاد: 1402/12/20

  فرصت‌ها: براساس پیشنهاد‌ها قابل‌ مذاکره خواهد بود.

 تماس : 02166539734 – 02166533864

  ارسال پروپوزال‌ها: https://ghazal.inif.ir

خلاصه فناوری

بیماری‌های مفصلی استخوان و غضروف در اثر فرسایش غضروف زانو ایجاد شده و اغلب با خشکی زانو، درد و التهاب همراه هستند. درمان پیشنهادی در مراحل ابتدایی بیماری، شامل استفاده از داروهای مسکن و حرکت‌درمانی برای بهبود عملکرد زانوها است. اما در مراحل پیشرفته که بخش زیادی از غضروف زانو از بین رفته است، عمل جراحی به عنوان درمان موثر توصیه می‌شود. در بیشتر موارد استفاده از این روش‌ها، تنها قادر به از بین بردن علائم بیماری بوده و درمان قطعی برای آرتروز زانو محسوب نمی‌شوند. امروزه با پیشرفت علم، استفاده از فناوری ژن‌درمانی بطور وسیعی مورد توجه مراکز تحقیقاتی قرار گرفته است. در این روش با استفاده از حامل‌ها، ژن‌های مورد نظر به داخل سلول‌های هدف، واقع در غضروف یا استخوان حمل می‌شوند تا منجر به بازسازی ترکیب سلولی و بیوشیمیایی بافت استخوان و غضروف شوند.

هدف از این طرح پژوهشی، دستیابی به دانش فناوری انتقال ژن برای بیماری‌های استخوان و غضروف است. انتظار می‌رود در پایان پروژه، فرایند سنتز حامل برپایه پلیمر زیست‌سازگار با قابلیت انتقال ژن به سلول‌های استخوان و غضروف حاصل شود.

درباره تیم پژوهشی

ر

نام و نام خانوادگی

رشته و مقطع تحصیلی

وضعیت فعلی

همکار/ مشاور طرح

1

مهدی غفاری

دکتری مهندسی پلیمر

دانشیار دانشگاه گلستان

مجری

2

مسعود جوان

دکتری فیزیک

دانشیار دانشگاه گلستان

شبیه‌ساز برهمکنش اجزا

3

فاطمه متقی طلب

دکتری نانوفناوری

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران

همکار در بخش طراحی ژن

4

مهرداد آقایی

فوق‌تخصص روماتولوژی

استاد دانشگاه علوم پزشکی گلستان

مشاوربیماری‌های استخوان و غضروف

5

سعید گیلک

کارشناس ارشد پلیمر

دانشجو دکتری پژوهشگاه پلیمر و

پتروشیمی ایران

همکار در بخش آنالیز و

 بررسی خواص

6

نازنین حبیبی

کارشناس پلیمر

فارغ‌التحصیل دانشگاه گلستان

همکار در بخش سنتز پلیمر

سوابق عرضه‌کننده فناوری و مسئول اصلی تیم پژوهشی

دکتر مهدی غفاری، دانشیار دانشگاه گلستان با دکترای تخصصی در زمینه مهندسی پلیمر، دارای سابقه همکاری با صنایع پلیمری کشور می‌باشند. رزومه و فهرست مقالات منتشر شده ایشان در اینجا قابل مشاهده است.

تیم حاضر به سرپرستی دکتر غفاری، متشکل از اساتیدی نظیر دکتر جوان با تخصص شبیه‌سازی برهمکنش زیستی، دکتر متقی طلب دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با تخصص سیستم‌های دارورسانی و ژن‌درمانی و دکتر مهرداد آقایی استاد روماتولوژی می‌باشد. همچنین دانشجویان و کارشناسانی از پژوهشگاه پلیمر ایران و دانشگاه گلستان در اجرای این طرح همکاری خواهند کرد.

ضرورت مسئله

با توجه به افزایش امید به زندگی در جهان، جمعیت افراد سالمند در حال افزایش است که این امر منجر به افزایش بیماری‌های غضروفی و استخوانی شده است. بر اساس گزارش‌های موجود، پیش‌بینی می‌شود بازار داروهای مربوط به بیماری‌های غضروف در سال 2027 به 7.72 میلیارد دلار برسد، نکته قابل توجه در این خصوص، رشد چشمگیر تقاضای این دارو، به‌ویژه در مناطق خاورمیانه و آفریقا است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2026 به ترتیب 31.9 و 30.7 درصد از کل بازار جهانی را به خود اختصاص خواهند داد.

ژن‌درمانی به عنوان فناوری‌ نوین درمانی، پتانسیل درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌های ژنتیکی و اکتسابی در استخوان و غضروف را دارد. این فناوری با معرفی ژن‌های سالم به بافت‌ها، ترمیم ژن‌های آسیب‌دیده یا تعدیل بیان ژن منجر به بازسازی بافت می‌شود. به عنوان مثال در بیماری استئوآرتریت، با استفاده از ژن‌درمانی می‌توان ژن‌های دخیل در تخریب و التهاب غضروف را هدف قرار داد و درنتیجه پیشرفت آرتروز را کند یا معکوس کرد. هدف از این طرح پژوهشی، توسعه دانش سنتز پلیمر زیست‌سازگار با قابلیت دربرگیری و حمل ژن است که منجر به بازسازی و ترمیم بافت سلول‌های هدف شود.

مسئله اصلی تحقیق

حامل‌های انتقال ژن را می‌توان به دو دسته ویروسی و غیر ویروسی تقسیم کرد. در استفاده از ناقل‌های ویروسی، راندمان عملکرد بالایی حاصل می‌شود؛ اما مشکلات مرتبط با پاسخ‌های ایمنی یا تکثیر ویروس از جمله معایب مطرح در استفاده از این حامل‌ها است. این امر منجر به مورد توجه قرار گرفتن ناقل‌های غیر ویروسی نظیر پلیمرها شده است.

هدف این پژوهش، سنتز پلیمر زیست‌سازگار، غیرسمی و بدون چالش‌های ایمنی است که توانایی اتصال و حمل ژن مورد نظر، با قابلیت عبور از دیواره سلول‌های هدف و رهایش ژن در بافت‌های غضروف و استخوان را داشته باشد و در نهایت منجر به تسریع فرایند بازسازی شود. از جمله چالش‌های این پژوهش می‌توان به مواردی نظیر واکنش‌های خارجی بدن و درنتیجه پس‌زدن یا نکروز بافت، زیست‌سازگاری و زیست‌تخریب‌پذیری ترکیب، اندازه بهینه ذرات برای عبور از غشا، بار سطحی ترکیب، مورفولوژی سطح و سرعت آزادسازی مولکول‌های بارگذاری شده اشاره کرد. شکل (1) شرحی از فرایند ژن‌درمانی را نشان می‌دهد.

شکل 1- فرایند انتقال و رهاسازی ژن

مراحل انجام پژوهش به شرح زیر است:

  • سنتز بایوپلیمر به‌عنوان ناقل ژن
  • تست‌های مشخصه‌یابی بیوپلیمر سنتزی (Zeta potential، زیست‌تخریب‌پذیری)
  • بارگذاری ژن در حامل پلیمری سنتز شده
  • ارزیابی‌های عملکردی (کارایی انتقال ژن، کشت سلولی، ارزیابی رادیوگرافیکی با تست کانفوکال)
  • بهینه‌سازی با توجه به نتیجه ارزیابی

مزایا

  • دستیابی به دانش فنی سنتز ناقل پلیمری برای انتقال ژن به سلول
  • دستیابی به ناقل ژن غیرویروسی موثر در بازسازی غضروف و استخوان
  • توسعه درمان‌های برپایه ژن

کاربردها

    • درمان بیماری‌های استخوان نظیر آرتروز، استخوان شکننده و روماتیسم مفصلی

خروجی‌های مورد انتظار تحقیق

  • زنده‌مانی سلول تا 70%
  • بار سطحی مثبت
  • زیست‌تخریب‌پذیری 28 روزه
  • تست کانفوکال راندمان بالای 70 درصد

هزینه و زمان اجرای طرح

  • هزینه اجرای طرح در بازه 600 تا 800 میلیون تومان برآورد می‌شود.
  • مدت‌زمان اجرای طرح بین 11 تا 13 ماه برآورد می‌شود..

تسهیم مالیک فکری

  • مالکیت معنوی: مشارکت‌کننده در مالکیت معنوی ناشی از اجرای تحقیق سـهیم خواهـد بـود و انتشـار مقالـه مشـترک توسـط مجری و مشارکت‌کننده در ژورنال‌های داخلـی و خارجـی، ارائه مقالـه در کنفرانس‌هـا و سـمینارها بـا موافقـت و اشـاره بـه نـام همـه دست‌اندرکاران مجـاز خواهـد بود.
  • مالکیـت منافـع مـادی: سهم مشارکت شرکت/شتاب‌دهنده متقاضی حداقل 10 و حداکثر 35 درصد خواهد بود (منافع مالی ناشی از توسعه این فناوری بر اساس توافق طرفین و مشترک خواهد بود و با توجه به سهم آورده نقدی و غیرنقدی توسعه‌دهنده، سهم مالکیت قابل‌مذاکره و توافق است).

ارسال درخواست

  • درخواست‌های مشـارکت صرفاً بایـد در چارچوب موردنظر صنـدوق نوآوری و شـکوفایی، تدویـن و حداکثـر تـا تاریـخ 1402/12/25سـامانه غـزال صنـدوق نوآوری و شـکوفایی به نشـانی inif.ir ثبت شوند. درخواست‌هایی کـه در چارچوبـی غیرازآن، یـا بـه روش‌های دیگـر بـه دسـت صنـدوق نـوآوری و شـکوفایی برسـند، وارد فراینـد ارزیابـی نخواهنـد شـد.