فروش لپ تاپ نو و استوک بازاریان فروش عطر و ادکلن پرفیومی محمد طاها لطفی | taha lotfi طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ تاترین ، تاترین سکوی پرتاب برند شما سامانه هوشمند تشخیص بیماری‌های دندان مبتنی بر تصاویر پانورامیک (OPG) - بومرنگ "شبکه خدمات نوآوری"
اشتراک گذاری با دوستان
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

وضعیت:  بسته

  شماره سند:

  تاریخ انتشار: 1402/12/24

  مهلت ارسال پیشنهاد: 1403/01/15

  فرصت‌ها: براساس پیشنهاد‌ها قابل‌ مذاکره خواهد بود.

 تماس : 02166539734 – 02166533864

  ارسال پروپوزال‌ها: https://ghazal.inif.ir

خلاصه فناوری

در دنیای امروز، هوش مصنوعی به عنوان یکی از فناوری‌های پیشرفته، به‌صورت گسترده در حوزه‌های مختلفی از جمله سلامت مورد استفاده قرار گرفته است و تلاش‌های فراوانی برای بهبود تشخیص، پیش‌بینی و درمان بیماری‌ها از این طریق صورت می‌گیرد. هوش مصنوعی در دندان‌پزشکی یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انسان در علم پزشکی است که باعث افزایش کیفیت خدمات درمانی می‌شود. الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای تشخیص انواع بیماری‌های مرتبط با دندان می‌توانند با دقت بالایی عمل کنند و به‌تبع آن به درمان درست، کمک بیشتری کنند.

در این تحقیق، با استفاده از هوش مصنوعی و تجزیه‌وتحلیل داده‌های تصاویر OPG، بیماری‌های دهان و دندان تشخیص داده خواهد شد. این سیستم قادر خواهد بود بیماری‌هایی مانند پریودنتال، پوسیدگی و آبسه را با دقت بالاتری نسبت به سیستم‌های غربالگری فعلی شناسایی کند. تیم تحقیقاتی شامل متخصصانی در زمینه هوش مصنوعی و دندان‌پزشکی هستند که برای توسعه این سامانه همکاری خواهند کرد. مراحل پژوهش شامل جمع‌آوری داده، استخراج ویژگی، آموزش و آزمایش مدل و استقرار سیستم است.

درباره تیم پژوهشی

ر

نام و نام خانوادگی

رشته و مقطع تحصیلی

وضعیت فعلی

نقش در طرح

1

سیماسادات لاری

دکتری تخصصی دندان‌پزشکی

هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان

مجری

2

عباس شکری

دکتری تخصصی دندان‌پزشکی

هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان

همکار

3

فائزه یوسفی

متخصص تصویربرداری دهان، فک و صورت

هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان

همکار

4

بهداد سپهری

دانشجوی دندان‌پزشکی

دانشجو

همکار

5

صدف سیمین پور

دانشجوی دندان‌پزشکی

دانشجو

همکار

6

منا احمدی

دانشجوی دندان‌پزشکی

دانشجو

همکار

7

علیرضا عقیلی

ارشد مدیریت اجرایی

مشاور توسعه کسب‌وکار

همکار

سوابق عرضه‌کننده فناوری و مسئول اصلی تیم پژوهشی

دکتر سیماسادات لاری، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانش‌آموخته دکتری دندان‌پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند. تیم حاضر به سرپرستی دکتر لاری، متشکل از اساتیدی نظیر دکتر شکری و دکتر یوسفی با تخصص رادیوگرافی و رادیولوژی فک و صورت، تعدادی از دانشجویان دندان‌پزشکی و همراهی آقای عقیلی به عنوان مشاور توسعه کسب‌وکار اجرا خواهد شد.

ضرورت مسئله

با توجه به پیشرفت‌های اخیر در علوم کامپیوتر و انفورماتیک، هوش مصنوعی به ‌‌سرعت   به بخش جدایی‌ناپذیر از مراقبت‌های بهداشتی مدرن تبدیل شده است و الگوریتم‌های هوش مصنوعی و سایر برنامه‌های کاربردی مجهز به آن برای کمک به پزشکان در محیط‌های بالینی و تحقیقاتی در حال توسعه هستند.

در حال حاضر، رایج‌ترین کاربرد هوش مصنوعی در علوم پزشکی در پشتیبانی تصمیم‌گیری بالینی و تجزیه‌وتحلیل تصویربرداری است. ابزارهای پشتیبانی تصمیم بالینی به ارائه‌دهندگان خدمات سلامت کمک می‌کنند تا با فراهم کردن دسترسی سریع به اطلاعات یا تحقیقات مرتبط با بیمار، درباره درمان‌ها، داروها، سلامت روان و سایر نیازهای بیمار تصمیم‌گیری کنند.

هدف از تعریف این تحقیق، بهره‌برداری از تصاویر OPG برای تشخیص بیماری‌های دهان و دندان با استفاده از هوش مصنوعی است. از جمله کاربردهای این فناوری، بهره‌برداری در مراکز خدمات درمانی دهان و دندان به‌عنوان دستیار دندانپزشک جهت تشخیص بیماری، استفاده به عنوان دستیار گزارش‌نویس هوشمند در مراکز رادیولوژی و رادیوگرافی و در شرکت‌های بیمه جهت ارزیابی پرونده‌های خسارت‌های دندان‌پزشکی است.

مسئله اصلی تحقیق

خروجی حاصل از این پروژه تحقیقاتی، سامانه هوشمند به عنوان دستیار دندانپزشک است که با تحلیل داده‌های OPG به تشخیص بیماری‌های دندان و ارائه درمان مورد نیاز می‌پردازد. هسته اصلی این سامانه شامل چند شبکه عصبی آموزش داده است که با تصویر پانورامیک دندان به بررسی وضعیت دندان‌ها می‌پردازد. فعالیت این شبکه‌ها به شرح زیر است:

شبکه اول به بررسی وضوح تصویر، میزان شفافیت و بررسی سایه عکس‌ها می‌پردازد و با حذف نویزهای تصاویر منجر به تشخیص دقیق‌تر می‌شود، در مرحله بعد سگمنت‌بندی تصاویر انجام می‌شود که فک بالا، پایین و هرکدام از دندان‌ها مشخص و تقسیم‌بندی می‌شوند. در مرحله آخر دندان و نوع درمان مورد نیاز تشخیص داده می‌شود. از فناوری‌های مورد استفاده در این طرح می‌توان به روش‌های هوش مصنوعی با یادگیری کم، یادگیری تقویتی و شبکه عصبی پیچشی (CNN) اشاره کرد.

مراحل انجام پروژه به شرح زیر است:

  • گردآوری و پردازش داده
  • بررسی انواع مدل هوش مصنوعی و متناسب‌سازی داده
  • ایجاد مدل هوش مصنوعی
  • آموزش مدل
  • اعتبارسنجی
  • آزمون
  • اعتبارسنجی و رفع خطای مدل
  • مدل هوش مصنوعی با قابلیت تشخیص بیماری‌های دهان و دندان با استفاده از تصاویر OPG

کاربردها

  • ارزیابی ریسک سلامت دهان و برنامه‌ریزی درمانی
  • بهره‌گیری در صنعت بیمه برای طراحی بیمه‌های شخص‌محور دندان‌پزشکی

خروجی‌های مورد انتظار تحقیق

  • مدل هوش مصنوعی با قابلیت تشخیص بیماری‌های دهان و دندان با استفاده از تصاویر OPG با دقت 90%
  • بیماری‌های دهان و دندان مدنظر برای توسعه مدل شامل موارد زیر است:

RCF

1

amalgam filling

2

amalgam and post

3

Distal Caries

4

Mesial Caries

5

Occlusal Caries

6

R Caries

7

B/L Caries

8

decay

9

Composite filling

10

composite and post

11

horizontal bone loss

12

vertical bone loss

13

periapical lesion

14

pfm

15

pfm and post

16

bridge and post

17

bridge and post and core

18

هزینه و زمان اجرای طرح

  • هزینه اجرای طرح در بازه 600 تا 800 میلیون تومان برآورد می‌شود.
  • مدت‌زمان اجرای طرح بین 10 تا 12 ماه برآورد می‌شود.

تسهیم مالیک فکری

  • مالکیت معنوی: مشارکت‌کننده در مالکیت معنوی ناشی از اجرای تحقیق سـهیم خواهـد بـود و انتشـار مقالـه مشـترک توسـط مجری و مشارکت‌کننده در ژورنال‌های داخلـی و خارجـی، ارائه مقالـه در کنفرانس‌هـا و سـمینارها بـا موافقـت و اشـاره بـه نـام همـه دست‌اندرکاران مجـاز خواهـد بود.
  • مالکیـت منافـع مـادی: سهم مشارکت شرکت/شتاب‌دهنده متقاضی حداقل 10 و حداکثر 35 درصد خواهد بود (منافع مالی ناشی از توسعه این فناوری بر اساس توافق طرفین و مشترک خواهد بود و با توجه به سهم آورده نقدی و غیرنقدی توسعه‌دهنده، سهم مالکیت قابل‌مذاکره و توافق است).

ارسال درخواست

  • درخواست‌های مشـارکت صرفاً بایـد در چارچوب موردنظر صنـدوق نوآوری و شـکوفایی، تدویـن و حداکثـر تـا تاریـخ 1403/01/15سـامانه غـزال صنـدوق نوآوری و شـکوفایی به نشـانی inif.ir ثبت شوند. درخواست‌هایی کـه در چارچوبـی غیرازآن، یـا بـه روش‌های دیگـر بـه دسـت صنـدوق نـوآوری و شـکوفایی برسـند، وارد فراینـد ارزیابـی نخواهنـد شـد.